Yumurta səhər yeməklərinin ən sevimli qıdasıdır. Yumurtanı qaynadarkən qırılmağının və çatlamağının qarşısını almaq üçün
Medicina.az-ın hazırladığı faydalı məlumatı oxuyun.
Yumurta daima çox xeyirli məhsul hesab olunub. Bu qida vasitəsi müxtəlif faydalı komponentlərlə zəngindir. Zülal, vitamin, minerallar və antioksidantların qaynağıdır.
Qaynadılmış yumurta dieta menyularında xüsusi yer tutur. Qaynadılma zamanalı yumurtaların qırılmaması üçün ən əlverişli üsul limon suyudur.
Belə ki yumurta qaynadarkən suyuna biraz limon suyu əlavə edin.
Limonun tərkibində olan turşular yumurtanın qabığının çatlamasının qarşını alır. Hətta bəzi hallarda qaynadılma zamanı sarısı və ağı bir-birinə qarışır. Limon suyu bunun da qarşısını alır.
Üsul bəsit amma effektivdir. Sınamaqda fayda var.