Hansı özəl klinikaya etibar edirsiz? - SORĞU

Yulaf əzməsini bişirərkən yol verdiyiniz səhvlər – Bomba effekti

  • 2023.03.29 15:27
  • 3018 Baxış
Yulaf əzməsini bişirərkən yol verdiyiniz səhvlər  – Bomba effekti
Çoxları üçün yulaf ezmesi tanış səhər yeməyidir. Əslində, bu sıyıq yaxşı doyurur, bədəni enerji və qida maddələri ilə təmin edir - məsələn, maqnezium, fosfor, dəmir, sink və toxunulmazlığı dəstəkləyir.

Ancaq biz həmişə yulaf ezmesini necə bişirəcəyimizi bilmirik ki, bizə əlavə funt əlavə edəcək bir kalori bombası almayaq.

“Medicina” xəbər verir ki, yulaf ezmesi bişirərkən bir neçə səhv var.

Paketlənmiş sıyıq yeyirsiniz?

Əlbəttə ki, belə bir səhər yeməyi hazırlamaq sadə və tezdir - üzərinə qaynar su tökün və 5 dəqiqədən sonra hazırdır. Ancaq "sürətli" yulaf əzmesi adətən tərkibində çoxlu şəkər var. Əgər yoxdursa, onda hər halda konservantlar və ləzzət artırıcılar əlavə olunur. Onlar toxluq hissinə və gün ərzində nə və nə qədər yediyinizə təsir edir.

Normadan artıq və ya daha çox bişirərək hazırlayım.

Ümumi bir səhv, tox hiss etmək üçün ehtiyacınız olan yulaf ezmesinin miqdarını bilmədən çox hazırlamağınızdır.
Bir ovuc xam lopa bizə kiçik görünsə də, olduqca çox ola bilər. Səhər xəbərlərə, sosial şəbəkələrə baxanda artıq kaloriləri necə udduğumuzun fərqində belə olmuruq.

Normal iştahı olan insanların əksəriyyəti üçün 40-50 qram yulaf ezmesi kifayətdir.Yaxşı olar ki, sıyığı yavaş-yavaş yeyin ki, orqanizmə toxluq hiss etsin.



Yulaf əzməsinə meyvə əlavə etmək

Meyvələr təkcə vitaminlər deyil, həm də çoxlu lif ehtiva edir. Məsələn, almada toxluq hissi verən çoxlu qiymətli pektin var. Kiçik bir porsiya yulaf ezmesine bir neçə doğranmış alma dilimi əlavə edin - və kalorilərin sayını azaltmaqla, tam doyma əldə edəcəksiniz və axşam yeməyinə qədər yemək istəməyəcəksiniz.

Yüksək kalorili əlavələrdən istifadə

Bir çox insanlar yulaf əzməsinə quru meyvələr əlavə edirlər - xurma, quru gavalı, kişmiş. Ancaq yadda saxlamalıyıq ki, fruktozanın yüksək tərkibinə görə, onların çoxlu kalorisi var. Yulafın hətta kiçik bir hissəsinə qoz-fındıq və ya quru ərik səpərək, yeməyin kalorili məzmununu demək olar ki, bir neçə dəfə artırırsınız.

Yulaf əzmesini südsüz qaynatmaq

Yulaf əzmesini çox doyurucu etmək üçün onu suda deyil, süddə qaynatın. Beləliklə, yeməyi daha faydalı edirsiniz - zülal, lif və kompleks karbohidratlar olacaq.

İnək südü əvəzinə onun bitki mənşəli analoqlarından istifadə edə bilərsiniz, lakin heç biri deyil, soya daha yaxşıdır. Amma kokos və badam zülalla o qədər də zəngin deyil və kalori baxımından adi inəkdən xeyli üstündür.

Günay Quliyeva