Qışdan çıxan bədəni möhkəmlətmək üçün vitamin deposu salatlar lazımdır.
Bu salat qida maddələri ilə doludur: lobyadan zülallar, qoz-fındıq və yağlardan yağlar və tərəvəzlərdən lif.
1.Belə bir salat tam hüquqlu nahar və ya şam yeməyinə çevriləcək, az miqdarda kalori ilə bütün lazımi qidaları almağa imkan verəcəkdir.
Sousdakı alma sirkəsi reflüks xəstəliyinə, qan təzyiqini aşağı salmağa və diabet xəstəliyini yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.
Tərkibi:
800 q - təzə kələm
260 q - yerkökü
200 qr - bir neçə dəqiqə qaynadılmış brokoli
200 q - lobya paxlası
150 q - qaragilə
qoz – ağız tamına görə
100 q - qurudulmuş zoğal
50 q - günəbaxan toxumu
Limon zəncəfil bir arada
1 böyük limonun suyu
40 q - zeytun yağı
3 x.q - alma sirkəsi və ya qırmızı şərab sirkəsi
bir az qızardılmış təzə zəncəfil
1 ç.q - qurudulmuş sarımsaq
1 ç.q - qurudulmuş cəfəri
1/4 çay qaşığı çili tozu
Duz – ağız tamına görə
Kələm və yerkökü yuyun və sürtgəcdən keçirin. Brokkoli çiçəklərini kəsin. Kələmi böyük bir qaba qoyun. Sousu sıx bağlanan qapaqlı bir şüşə qabda qarışdırın və ağız tamına görə duz əlavə edin. Sousu kələmin üzərinə tökün və əllərinizlə təxminən bir dəqiqə və ya kələm yumşaq olana qədər qarışdırın. Kələmi sıxın. Beləliklə, daha dadlı olacaq. Bütün digər inqrediyentləri əlavə edib qarışdırın.
3. Lobya cücərtiləri ilə salat - vitaminlərlə dolu başqa bir balanslaşdırılmış salat. Bir porsiya antioksidant üçün qaragilə, zülal mənbəyi kimi lobya və noxud, zərif dad üçün isə avokado qoyurlar. Zövqə görə giləmeyvə əlavə edə bilərsiniz.
Tərkibi:
50 qr - istənilən salat qarışığı
50 q - təzə ispanaq
100 q - qaragilə
20 q - təzə şüyüd
100 q - lobya cücərtisi
125 q - turp
100 q - sarı çerri pomidoru
100 q - qırmızı çerri pomidoru
200 q - avokado
250 q - konservləşdirilmiş və ya qaynadılmış noxud
100 q - qoz
200 q - qırmızı kələm
20 q - giləmeyvə
Böyük bir qabda kahı, ispanaq, qaragilə, lobya cücərtisi, noxud, qoz və giləmeyvə əlavə edin. Şüyüd, turp və çerri pomidorunu, həmçinin avokado və qırmızı kələmi doğrayın. Kasaya əlavə edin. Yaxşı qarışdırın, zeytun yağı və ya sevdiyiniz yağ ilə xidmət edin.
3. İsrail salatı
Yaxın Şərqdə bir neçə yüz il əvvəl ortaya çıxıb. Bu salat nahar və ya səhər yeməyi zamanı yemək olar. Limon suyu və yağ əlavə edin. Tərəvəzləri vaxtından əvvəl soyuducudan çıxarın. Otaq temperaturunda olduqda daha dadlıdırlar.
Tərkibi:
400 qr - xiyar
400 qr - yetişmiş, toxumu təmizlənmiş pomidor
70 q - qırmızı soğan
100 q - doğranmış təzə cəfəri
3 x.q - əlavə təzə zeytun yağı
3 x.q - qaşığı təzə sıxılmış limon suyu
duz – dad üçün
Xiyar, pomidor və soğanı kiçik kublara kəsin. Cəfərini doğrayın. Bütün inqrediyentləri bir qaba qoyun və ədviyyat əlavə edin.
Günay Quliyeva