Hansı özəl klinikaya etibar edirsiz? - SORĞU

Yayda soyuducu hansı temperaturda olmalıdır? - İdeal rejim

  • 2025.03.10 21:29
  • 85 Baxış
Yayda soyuducu hansı temperaturda olmalıdır? -  İdeal rejim

Soyuducunun lazımi temperaturda olması qidaları təzə saxlayır və bakteriyaların qarşısını alır.
Bəs, yayda soyuducu hansı temperaturda olmalıdır?

Medicina.az xəbər verir ki, yay aylarında soyuducunun temperaturunu düzgün tənzimləməklə həm enerjiyə qənaət edə, həm də qida təhlükəsizliyini təmin edə bilərsiniz.

Yayda xarici mühitin temperaturu artdıqca soyuducunuzun temperatur rejimini bir qədər aşağı saxlamaq daha səmərəli soyutma təmin edəcək.



Mütəxəssislər bildirirlər ki, soyuducu üçün ən uyğun temperatur təxminən 4°C, dondurucu kamera üçün isə -18°C-dir. Bu dəyərlər qidanın təhlükəsiz saxlanması və təravətinin qorunması üçün vacibdir.

Çox isti və ya çox soyuq parametrlər yeməyin xarab olmasına və ya donmasına səbəb ola bilər. Buna görə soyuducunun temperaturunu tənzimləyərkən istehsalçıların tövsiyələrini nəzərə almaq faydalıdır.

Bundan əlavə, müntəzəm texniki qulluq soyuducunun səmərəli işləməsini təmin edir. Soyutma səmərəliliyini artıran amillərə qapı rezinlərinin möhkəm olması, yeməklərin sıx şəkildə yerləşdirilməməsi daxildir.

Yeməklərinizin təzəliyi və təhlükəsizliyi üçün ən uyğun temperatur aralığı 3-5°C olaraq təyin edilərkən, dondurucunuzun temperaturu -20°C ilə -18°C arasında olmalıdır. Bu parametrlərlə qidalarınızı uzun müddət sağlam saxlaya bilərsiniz.


Aygün
Medicina.az