Üzümləri uzun müddət təzə saxlamağın bəzi yolları var. Bu üsullarla həftələrlə xarab olmayacaq.
Medicina.az xəbər verir ki, sağlam və ləzzətli qəlyanaltı olmaqla yanaşı, üzüm orqanizm üçün vacib antioksidanlar təmin edir.
Soyuducudan təzə çıxmış üzüm xüsusilə yay aylarında sərinləmək istəyənlər üçün əla seçimdir.
Ancaq üzümün tez xarab olması bəzilərini narahat edə bilər. Bu, üzümün təzəliyini və qida dəyərini itirməsinə səbəb olur.
Üzümü daha uzun müddət təravətli saxlamaq üçün praktiki məsləhətlər...
Üzümlər rütubətli mühitlərdə tez kifləşə və çürüyə bilər. Buna görə də üzümləri nəmdən uzaq tutaraq saxlamaq vacibdir.
Üzümlər sərin və quru mühitdə saxlandıqda təravətini daha uzun müddət saxlayır. Ona görə də soyuducuda saxlayın.
Üzümün hava keçirməyən qablarda saxlanması oksidləşmənin qarşısını alaraq çürümənin qarşısını alır.
Aygün
Medicina.az