Hansı özəl klinikaya etibar edirsiz? - SORĞU

Üz dərisini korlayan qidalar

  • 2023.07.27 13:55
  • 1087 Baxış
Üz dərisini korlayan qidalar
Həddindən artıq yağlı və qızardılmış yeməklər üzün dərisini pisləşdirir.

Vitaminlərin və faydalı yağ turşularının olmaması səbəbindən üzün dərisinin vəziyyəti pisləşir.


“Medicina” xəbər verir ki, plastik cərrah Madina Bayramukovanın sözlərinə görə, C vitamini çatışmazlığı kövrək saçlar və quru dərinin səbəbkarıdır, Omeqa-3 yağ turşularının çatışmazlığı onun elastikliyini və immun funksiyasını pozur.


“Üzün dərisini şəkərin yüksək miqdarı ilə xarakterizə olunan qidaları pisləşdirir. Fakt budur ki, yüksək şəkər səviyyəsi insulin istehsalını stimullaşdırır və bu, dərinin keyfiyyətinə mənfi təsir göstərir. Bundan əlavə, dəri problemləri bəzən laktoza dözümsüzlüyünün nəticəsidir.


Məhsullarda süni rənglərin və qoruyucu maddələrin olması da üzün dərisini pisləşdirə, qızartı və səpkilərə səbəb ola bilər. Belə bir reaksiya adətən həssas dəri tipini və allergik reaksiyalara meylini göstərir.

Çoxlu yağlı qidalar və qızardılmış yeməklər sızanaqları şiddətləndirən sebum istehsalının artmasına səbəb olur.
Sızanaq, qızartı, soyulma, yağlı parıltı - bu məhsulların istifadəsi səbəbindən üzün dərisində baş verə biləcək problemlərin tam olmayan siyahısıdır.

Alkoqol. Burada hər şey aydındır: ərini spirt susuzlaşdırır.

Dərinin müxtəlif təbəqələrindən nəm buraxmaq onun tonunu pisləşdirir, quruyur və buna görə də zədələnməyə və qırışlara meylli olur. Buna alkoqolun bağırsaq mikroflorasına depressiv təsirini də əlavə edin, bu proses müntəzəm içki içənlərin üz rəngini dəyişməsi ilə bağlıdır.

Südü çətin ki, zərərli məhsul adlandırmaq olar. Ancaq bir çox kosmetoloq iddia edir ki, buna görə dəri pisləşə bilər . Belə insanlarda süddən istifadəyə görə şişlik, göz altında torbalar, dəri solğunluğu, sızanaqlar əmələ gələ bilər.

Şəkər. Şəkərdən tamamilə imtina etmək mənasızdır. Ancaq şirin olan hər şeyə çox sevgi dərini korlaya bilər.


Pəhrizdə şəkər nə qədər çox olarsa, sızanaq və qıcıqlanma sahələri bir o qədər yüksəkdir. Bundan əlavə, qanda qlükozanın həddindən artıq olması dəridə struktur zülal olan kollagenin qlikasiya prosesini təhrik edir və onun elastikliyini təmin edir. Dəri daha boş və solğun olur.

Qlyüten. Hər kəs bunu zərərli hesab etmir. Bununla birlikdə, açıq şəkildə qlütenə qarşı dözümsüzlük fenomeni var. Bu o deməkdir ki, onun istifadəsi ciddi allergik reaksiyalara səbəb ola bilər, bu zaman müxtəlif səpkilər, qızartı və bütün üzün şişməsi nəzərə çarpır. Tərkibində qlüten olan qidalar buğda, çovdar, yulaf və arpadır”.

Günay Quluzadə