Bir çox qidalardan ürək sağlamlığı üçün vacib olan fitonsidlər əldə etmək olar.
“Medicina” xəbər verir ki, bu barədə molekulyar epidemioloq Marina Savkina bildirib.
“Rasiona soğan, sarımsaq və qarağat əlavət etmək lazımdır.
Amma soğan-sarımsağı yüksək miqdarda və xəstəliklərdə özünü müalicə üçün dərman kimi özbaşına qəbul da etmək düzgün deyil.
Sağlam ürək üçün qidadan yağlı əti çıxarmaq tövsitə olunur. Lakin son elmi işlərin nəticələri sübut edib ki, qırmızı ət və pendir də ürəyi möhkəmlədə bilir.
Amma çox miqdar yağ, xüsusən yağlı ət mədəaltı vəz üçün təhlükəlidir. Yağ təkcə xörək bişirilən yağ deyil, süd məhsulu, pendirdə də yağ olur.
Ürək əzələsi möhkəmlətmək üçün həftədə 2 dəfə ət və pendir yemək olar”.
Aygün Musayeva