Təzyiq xəstələrinə marinadlaşdırılmış duzlu şorabalar olmaz. Bunların sırasına zeytun da aiddir.
"Medicina" xəbər verir ki, orqanizmə 2-3 qram artıq duz qəbulu təzyiqi qaldırır.
Duzlu qida hətta dərmanla nəzarətə alınmış təzyiqi belə yüksəldə bilir.
100 qram duzlu xiyarda 1,5 qram duz var. Təzyiq xəstələri gündə 5 qramdan artıq duz qəbul etməməlidir. Bu gün boyu qəbul edilən qidalarda olur.
Duzlu xiyar və zeytun damarlarda və bədəndə artıq mayeni artırır.
Digər qadağan olunanlara: ketçup, xardal, pendir, bekon aiddir.
Ona görə təzyiq xəstələri fatdalı olsa belə zeytundan uzaq durmalıdır.
Aygün Musayeva