Tərxun vitamin və minerallar, efir
yağları, flavonoid, kumarin, alkaloidlər və bəzi digər nadir faydalı
maddələrlə zəngindir.
-Tərxun orqanizmi
-Damarları möhkəmləndirir, onları daha elastik edir, damarlarda
trombların və aterosklerozun əmələ gəlməsi riskini azaldır, təzyiqi
salır.
-Bağırsaqlarda qurdları və patogen mikrobları öldürür.
-Depressiya zamanı yaxşı kömək edir.
-Kişilərdə potensiyanı artırır.
-Diş və baş ağrısını azaldır.
-Xərçəng əleyhinə təsirə malikdir.
-Qastrit və madə xorası olanlara tərxun yemək olmaz.
-Hamiləlik zamanı bu göyərtinin istehlakı uşaqlığın tonusunun artmasına səbəb ola bilər ki, bu da hamiləlik üçün təhlükə yaradır.