Roskaçestvo araşdırmalarında Yapon mətbəxi restoranları, ixtisaslaşmış mağazalar və çatdırılma xidmətlərindən, eləcə də pərakəndə satış şəbəkələrindən alınan Filadelfiya suşi rulonlarının tədqiqini başa çatdırıb.
“Medicina” xəbər verir ki, qurumun rəhbəri Maksim Protasov bütün məhsullarda təhlükəsizlik göstəriciləri baxımından çoxsaylı uyğunsuzluqlar aşkar edildiyini bildirib.
Bu, hazır məhsulların düzgün saxlanmaması, xüsusən də həm məhsulların hazırlandığı komponentlərin, həm də son məhsulun temperatur saxlama rejiminə əməl edilməməsi ilə bağlı ola bilər.
Bundan əlavə, Listeriya bakteriyası Yapon restoranlar şəbəkəsinin birində və aparat mağazasında alınan suşi rulonlarda tapılıb.
Təşkilat qeyd edib ki, çirklənmə mənbəyi şəxsi gigiyena qaydalarına əməl etməyən, xammalın ilkin emalı ilə məşğul olan müəssisənin işçiləri ola bilər.
Listeriya bakteriyaları kifayət qədər dezinfeksiya edilmədikdə, işçilərin və ziyarətçilərin ayaqqabılarına da daxil ola bilər.
Rusiya Tibb Elmləri Akademiyasının Qidalanma İnstitutu, yalnız onların içərisində bağırsaq çöpü bakteriyalarının olmaması üçün səy göstərməyi təklif edir və istehsalçılar üçün məcburi deyil. Bu cür qeyri-ənənəvi məhsullar sifariş edən müştərilər öz sağlamlıqları üçün qorxmamalıdırlar.
Aygün Musayeva