Soğan qabığı dəmləməsi bəlğəmgətirici, bağırsaq yumşaldıcı, sidikqovucu, ödqovucu, ağrıkəsici, göbələkəıleyhinə tərkibə malikdir. Damarları bərkitməklə yanaşı vitaminlə də zəngindir.
Medicina.az sizə soğan qabığı dəmləməsinin tətbiq sahələrini təqdim edir:
Anqina və zökəm zamanı soğan qabığı dəmləməsi yaxşı təsir edir. Burun tutulması zamanı 4 x/q xırdalanmış soğan qabığını suda qaynadaraq onun buxarında 3-5 dəqiqə nəfəs alın.
Öskürək zamanı 2 x/q xırdalanmış soğan qabığını 2 st suda qaynadın. Yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl gündə 3 dəfə olmaqla stəkanın 4/1 qədər isti halda qəbul edin.
Öd kisəsi ağrıları zamanı 3 x/q qabığı 2 st suda qaynadın. 30 dəqiqə saxlayın. Gündə 3 dəfə olmala 50 ml qəbul edin.