Rasiona mərci daxil edilməsi bağırsaq traktını tənzimləyir, qanda şəkəri salır.
“Medicina” xəbər verir ki, professor Oksana Drapkina soyuq aylarda mərcinin vacibliyindən danışıb.
“Bu paxlalıda ən yaxşı bitki zülalı var.
Mərcidə olan zülal və amin turşusu ətdən geri qalmır, amma daha asan həzm olunur.
Mərcidə uşaq, qadın və yaşlılar üçün vacib olan B qrup vitamin və fol turşusu var.
Mərci yedikdə bağırsaq mikroflorası zənginləşir. Bu da həm şəkərə, həm təzyiqə yaxşı təsir edir. Çünki mərci orqanizmi marqan və sinklə təmin edir.
Dəmir isə anemiyanın qarşısını alır. Mərci ürəyi möhkələdir.
Mərcini düzgün hazırlamaq lazımdır. Vacib deyil həll bişirib şorba edəsiz. Yüngülcə qaynadıb soyuq salat halında yemək olar.”
Aygün Musayeva