Şəkərdən əziyyət çəkənlər bir çox qidalardan məhrumdular. Şəkərin qalxmaması üçün daim yeyib-içdiklərinizə diqqət etməlisiniz.
Medicina.az xəbər verir ki, diabet xəstələri lobya, mərci, noxud kimi qidalar yeməlidir
Şəkər xəstələri çalışıb yulaf, bulqur yesinlər. Bu, şəkəri yüksəltməyəcək.
Noxud isə şəkər xəstələrinin ən önəmli qidaları sırasındadır. qandakı şəkəri qaydasına salan noxud, onun qalxmasına mane olur. Eyni zamanda mərciməkdən də istifadə edə bilərsiniz.
Armud, kivi, alma, gilas, quru ərik, şəftəli də şəkər xəstələrinin qida rasionunda yer almalıdır. Tərkibindəki A və C vitamini qandakı insulini tənzimləyir.
Balqabaq, badımcan və brokollidən hazırlanan yeməklər daha faydalı olacaq.
Əkər cərəz sevirsinizsə, fındıq, badam, balqabaq tumu istifadə edin. /axsam.az/