Qanda şəkəri və xolesterini tənzimləmək, toxluq hissi və piylənmədən qorunmaq üçün səhər zülal qəbul etmək ən uyğun qidadır.
"Medicina" xəbər ki, Avropa dietoloqları səhər yeməyinə uyğun 2 zülal qidasını uyğun bilir.
"Zülal orqanizm üçün əsas komponentdir. Səhərdən günortaya kimi toxluq hiss etmək üçün səhər bu 2 ərzağı yeyin: kəsmik və yumurta. Kəsmik sıfır yağlılıqda olmamalıdır.
Bir orta yumurta orqanizmə sutkalıq zülal tələbatının 25%-ni verir.
Kəsmik isə 15% zülal verir. Kəsmiyi meyvə, tərəvəz, giləmeyvələrlə qarışdırıb, səhər lif də qəbul edə bilərsiz.
Zülalla zəngin 3-cü qida yoqurt ola bilər. Onda 20 qram zülal var. Amma o təbii, qatqısız olmalıdır.
2 dilim də tam taxıldan qara çörəklə səhər yeməyinə bunları qəbul etmək yetərlidir".
Aygün Musayeva