Sarımsaqda xərçəng yaradan toksinləri aktiv şəkildə çıxaran maddələr var.
“Medicina” xəbər verir ki, həkimlər əks-göstəriş və mədə-bağırsaq problemləri yoxdursa, sarımsağı hər gün 1 dəfə yeməyi tövsiyə edir.
Sarımsaqda olan allisin adlı antioksidant virus, mikrob və göbələkəleyhinə təsir edir. Allisin orqanizmdə düşüb artdıqda iltihabı azaldır. Və onun təsiri altında toksiki maddələr, hüceyələr və mutasiya qalıqları çıxır.
Allisin leykosit qan hüceyrələrinin vəziyyətini normallaşdırır
Hüceyrələri zədələyən sərbəst radikalları zərərsizləşdirir.
Sarımsq təkcə xərçəngə qarşı yox, beyin xəstəlikləri, qaraciyər, ürək xəstəliklərində də faydalıdır. Beyin damarlarını qoruyur, beyin toxuması, ürək əzələsi iltihabını aradan qaldırır.
Aygün Musayeva