Oksford və Minnesorta universitetlərinin bir qrup alimi 15 müxtəlif
qida qrupunun insan sağlamlığına və ətraf mühitə təsirini tədqiq edib.
Medicina.az xəbər verir ki, britaniyalı və amerikalı mütəxəssislər bu qənaətə gəlib ki, ət ətraf mühitə ən güclü mənfi təsir göstərir, eləcə də insanlarda erkən ölüm riskini artırır.
-Bundan əlavə taxıl, meyvə, tərəvəz, fındıq və zeytun yağı ən az
riskli qida qrupuna daxil edilib. Bu məhsulların risk səviyyəsi 4 vahidə
bərabər olub.
-Balıq məhsulları risk indeksində 14 vahidlə ifadə olunub.
-Sağlamlıq və ətraf mühit üçün ən yüksək riski qırmızı ət təşkil edir.
Belə ki, emal olunmuş qırmızı ət indeksdə 37, emal olunmamış qırmızı ət
73 vahidə bərabər olub.