Fast food kafelər və restoranların artması ürək xəstəlikləri və infarktın sayını ildən-ilə artırır.
Medicina.az xəbər verir ki, bunu kardioloqlar 2018-ci ilin analizlərinə əsasən bildirib.
Belə ki, təkcə Yeni Uels şəhərində hər yeni açılan kafe və tez qidalanma restoranı ildə 5 yeni infarkt hadisəsinə səbəb olur.
Mütəxəssislər 2011-2013-cü illərdə ürək tutması ilə xəstəxanaya aparılan 3070 xəstəni müşahidə edib.
Onların yaşadıqları ərazidə sıx şəkildə fast-food məkanları, restoran, kafelər olduğu da qeydə alınıb.
Alimlər şəhər rəhbərliyini fast food restoranlarının sayının azaldılmasına çağırıb.
Hər addım başı kafe, restoran istər-istəməz insanın yolunu ordan salır. Bu məkanlarda isə qida və yeməklər sağlam deyil.
Restoranda tez-tez olmaq və orda qidalanma ürək tutmaları, infarkt və bu səbəbdən qəfil erkən ölümlərin sayını artırır.
Restoran qidalarında yağ, duz, doymuş yağlar, şəkər çox olduğundan ürək-damarları tez sıradan çıxarır.