Azərbaycanın dəbə-babadan istifadə etdiyi yağ quryuq piyi olub. Xüsusən payızda, qışda cız-bız, qovurma yemək onlara güc verib, orqanizmi soyuş qışdan çıxartmağa dəstək olub.
Hazırda qidalanmaq üçün normal yağ tapa bilməyən insanlara əslində yağın ürək üçün zərərli olduğu fikrini aşılayırlar.
Əlbəttə ki, palma, trans və marqarin yağları damarları tutur. Amma illərdir yeyilən təmiz kərə yağı, quyruq piyi orqanizm üçün ən ideal yağdır.
Türkiyəli məşhur professor Canan Karatay da bdən gümrahlığı üçün quyruq yağını tövsiyyə edir:
" Bizdə Anadolu insanları quyruğu əridib içirlər. Buna görə də onlar 90 yaşına kimi yaşayır. Kəndli insan üçün bu yağ çox vacibdir ki, dağa çıxıb düşəndə gücü olsun”.