Uzun müddət arıqlamaq üçün qarabaşaq yemək sümüklər üçün zərərlidir. Belə ki, qreçka sümükləri əridib osteoparoz yaradır, bağırsaq işini pozur.
Bakupost.az xəbər verir ki, həkimlər faydalı olmasına baxmayaraq bu qidadan uzun müddət istifadə etməyin orqanizmdə vacib vitamin-mineral defisitini yaratdığını bildirib.
Xüsusən 40 yaşdan yuxarı qadınlar günlərlə qreçka dietasında olduqda, kalsiy çatışmazlığından osteoporoz sürətlənir.
Eləcə də qarabaşaq miqren yaradır, insanın gücü azalır.
Hər gün qarabaşaq sıyığı yemək qarında spazma, köpə, qəbizliyə səbəb ola bilər.
Qabaşaq ciddi allergiyası olanlara, mədə xorası, yüksək təzyiq xəstələri, hamilələr də qarabaşaq ilə ehtiyatlı olmalıdır.
Normal optomal zərərsiz miqdarı həftədə 2 dəfədir.
Aygün Musayeva
BakuPost