Qızartma yeməkləri buraxın
Qızarmış balıq, ət, toyuq, hətta tərəvəz olsun fərqi yoxdur insan orqanizmi üçün çox təhlükəlidir.
"Medicina" xəbər verir ki, amerikalı həkim Tod Menson maraqlı açıqlama verib.
"Bir günorta yeməyinə qızartma xörək yemək orqanizmdə iltihabi prosesi 1-2 gün aktivləşdirir, immuniteti söndürür.
Amma bir siqaret 4-5saat bu təsiri göstərir.
Təsəvvür edin, qızarmış qida siqaretdən də, alkoqoldan da dəhşətlidir.
Adi badımcan qızartmasıdır, tərəvəzdir deyə yeməyin. Nəticədə o da qızartmadır.
Qidaları yağsız sobada bişirə bilərsiz. Bu asandır. Eyni dadı verir.
Restoran kafelərdə verilən qızartmalar dəfələrlə istifadə olunmuş eyni yağda bişirilir. Siz bundan imtina etməlisiz. Siz zərərli qidanı seçməlisiz.
Aygün Musayeva