Onkoloji xəstəlikləri tətikləyən qidalardan başlıcası qırmızı ət- mal əti, dana ətidir.
“Medicina” xəbər verir ki, həkim Dmitriy Rayevstkiy qırmızı ətdə olan qanın bu işdə səbəbkar olduğunu bildirib.
“Xərçəng xəstələrində adətən irəliləyən mərləhədə analizlərdə hemoqlobinin- qırmızı qanın kəskin düşdüyü görünür. Bu o deməkdir ki, şiş hüceyrələri qanla qidalanır, baxmayaraq ki, xəstədə qan itkisi yoxdur.
Qırmızı ətdə qan çox olduğu üçün bir növ şişi yedirmiş oluruq. Nəinki qırmızı ət, kolbasa, sosis, hematogenli hər qida onkologiyada qadağandır. Bu qidalar katalizatordur.
Sağlam insanlar da profilaktika üçün həftədə cəmi 1 dəfə qırmızı ət yeməlidir”.
Aygün Musayeva