Xurma kimilərə aid olan bitkinin meyvələri tünd yaşıl rəngli qabığı və qara rəngdə ləti ilə fərqlənir.
Bu xurma sarı xurmadan daha zəngin tərkiblidir: A, C, E və B qrup vitamini, marqans, dəmir, fosfor, sink, kalsium. Bu meyvədə B 6 vitamini digər xurmalardan 2 dəfə çoxdur.
- Dərinin elastikliyini artırır, melanin sintezini yaxşılaşdırır
- Saçların erkən ağarmasına qarşıdır
- Qanazlığında yeyilir
- Maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır
- Kəskin menstruasiya qanamalarını azaldır
- Uzun sürən xəstəlikdən, əməliyyatdan sonra orqanizmi bərpa edir
- Diabet və aterosklerozun qarşısını alır
- Qanı təmizləyir, tromba qarşıdır
- Qanda qlükozanı azaldır
- Orqanizmdə iltihabi prosesləri söndürür
- Sümükləri bərkidir
- Oynaqlarda artritdə faydalıdır
- B qrup vitaminləri əsəbləri, sinirləri sakitləşdirir, Menstaual sindrom ağrılarında xeyirlidir
- Arıqladır
- Həzmi yaxşılaşdırır
- Qəbizliyə qarşıdır
- Vitamin defisitində immuniteti möhkəmlədir
- Görməni itiləşdirir
- Ürək damar və əzələsini möhkəmlədir
- Beynin qan dövranını artırır
- Sonsuzluqla mübarizə aparır
Harda qara xurma görsəniz, çəkinməyin,alın dadın.