Bəzi qidalar və ət növünü yedikdə, orqanizm çox güclü yüklənmə hiss edfir və maddələr mübadiləsi pozulur.
“Medicina” xəbər verir ki, ekspertlər metobolik pozulma zamanı qanın daha yağlı olmasına diqqət çəkib.
“Həddən artıq miqdarda yağlı, qırmızı ət yemək metobilik xəstəliklər, II tip diabet, ürək xəstəliyi və qaraciyər piylənməsinə birbaşa yoldur.
Yüksək dərəcəli emal olunmuş qidalara – delikates, kolbasa, bekon, sosis daxildir. Qida sənayesi məhsulları şəkər, natrium, emulqatorlarla zəngindir, bunlar bağırsaq mikroflorasını pozur.
Qazlı şirin içkilər, paket şirələri qaraciyəri və yağı piyləndirir.
Qanı yağlandıran 2 maddə var: xolesterin və lipid. Bu maddələrin qanda artması qanı çox yağlı edir və bu qan damarlarda çətin hərəkət edir.
Qanın yağlanması o deməkdir ki, ateroskleroz başlayır. Bu isə gələcəkdə infarkt və insult deməkdir.
Aygün Musayeva