Qanı toksinlərdən, yağ qalıqlarından detoksikasiya etmək üçün bəzi qidaları yemək lazımdır.
Limon – C vitamini ilə zəngindir, sərbəst radikalları zərərsizləşdirir. Turşu və qələvi mühiti balanslaşdırır. Qana faydalıdır.
Zəncəfil – antioksidant təsiri edir, qanı gücləndirir
Sarımsaq – antibakterial, antibiotik təsirlidir. Həm ödü, həm qaraciyəri, həm qanı təmizləyir. Çiy halda əzib yemək məsləhətdir.
Ənginar – qaraciyəri və qanı yağlardan təmizləyir, qaraciyərin qanı filtr etmək qabiliyyətini artırır.
Çuğundur – Betain tərkibli olduğu üçün qanı saflaşdırır, qaraciyəri təmizləyir.
Kələm – bütün kələm növləri qanı və qaraciyəri zərərli maddələrdən təmizləyir.
Bunlardan yaxşı bir salat düzəldib yeyə bilərsiz.
Aygün Musayeva