Dietoloqlar II tip şəkərli diabetdə qanda qlükozanın səviyyəsini azaldan vasitəni açıqlayıblar.
Medicina.az xəbər verir ki, şəkər xəstələri yağlı, xəmir, un məmulatları yeməzdən əvvəl 1 stəkan pomidor şirəsi içsələr, qanda qlükoza yüksəlməz.
Alimlər 25 şəkər xəstəsi qadını tədqiqat üçün götürüblər. Onlara 3 gün ərzində yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl 200 ml pomidor şirəsi veriblər.
Eksperiment göstərib ki, qadınlar 200 qram düyü yesələr də, 1 saat sonra qanda qlükozanın miqdarı normal idi.
Ona görə də belə qidalanmadan öncə, ümumiyyətlə, şəkər xəstələrinə pomidor şirəsi faydalıdır.