Yanlış qidalanma, “şok” və aşağı kalorili pəhrizlər saçı gücsüzləşdirərək tökülməyə səbəb olur. Mütəxəssislər protein və vitaminin saç üçün önəmini diqqətə çatdırıblar.
Medicina.az xəbər verir ki, diyetoloq Büşra Aydın keratin yəni proteinin yetərsiz olduqda saç tökülməsinin olacağını deyib: “Çünki saçın 80 faizi keratindir. Kök, ispanaq və yaşıl qabıqlı tərəvəzlər saça çox faydalıdır. Bu qidalarda olan “A” vitamini saçın güclənməsində önəmlidir. Qoz, badam, avokado, kök, qırmızı ət, omeqa 3 qaynağı olan yağsız ağ ət, balıq əti xüsusi ilə qidalanmanızda olmalıdır. Eyni zamanda, “şok” və aşağı kalorili dietlər isə saçlar üçün təhlükəlidir. Bu tip dietlərlə saçın gücsüzləşməsi və tökülmesi sürətlənə bilər”.