Braziliyada XX əsrdə kəşf edilmiş və portuqal alimi Silva Feyxonun şərəfinə adlandırılmış Feyxoa Azərbaycanda da yaxşı yetişir.
“Medicina” xəbər verir ki, feyxoa fol turşusu, dəmir, yod, kalsium, maqnezium və C vitamini ilə zəngindir.
Feyxoa bitkisi nə qədər dənizə yaxın yetişirsə, o qədər yodla zəngindir.
Bundan əlavə B qrup, A, E, K vitaminləri, sink, marqans, xrom, bor var.
O bədəni vitamin-minerallarla təmin edir.
Orqanizmə antioksidant təsir edib, xərçəng əleyhinədir.
Feyxoanın qabığı daha faydalıdır.
Bu meyvə antibakterial və antigöbələk təsir edir.
Onun tərkibində olan efir maddələr hətta stafilakokk kimi təhlükəli bakteriyaları öldürür.
Feyxoanın antixərçəng təsiri tərkibindəki bioloiji aktiv maddə və polifenollara görədir.
Feyxoa iltihab əleyhinə təsir edir. bağırsaqda xroniki iltihabı azaldır.
İmmuniteti möhkəmlədir, leykositlərin sayını artırır.
Aygün Musayeva