Payızın 2 super ərzağı var, onların qəbulu bir çox xəstəliklər, o cümlədən xərçəngin profilaktikasında rol oynayır.
“Medicina” xəbər verir ki, həkim Yelena Tixomirova payızda kələm və çuğundur yeməyin vacibliyindən danışıb.
“Bu 2 ucuz tərəvəz antosian-antioksidant tərkiblidir. Sərbəst radikalları zərərsizləşdirir. Sərbəst radikallar hüceyrələrdə bədxassənin aktivləşməsinə səbəb olur.
Çuğundur nə qədər tünd olsa, bir o qədər yaxşıdır.
Çuğundur həzm sisteminə də yaxşı təsir edir.
Qəbizliyi əla aradan qaldırır. Onda həll olan çox miqdarda bitki lifi var.
O ki, qaldı kələmə, onda çox miqdarda C vitamini var.
Kələmdə elə maddə var ki, qadınlarda döş xərçənginin qarşısını alır.
Üçüncü vacib ərzaq balqabaqdır. O, orqanizmi A vitamini ilə təmin edir. Hormonal balansı tənzimləyir”.
Aygün