“İftar və sahurda düzgün qidalardan istifadə etmək, normada yemək və günün geri qalanında fasilələrlə su içmək orucun faydalı təsirlərini artırır".
Medicina.az xəbər verir ki, bunu Prof. Dr. Derya Uludüz deyib.
O bildirib ki, uzun müddət aclıq çəkən bədən sağlamlıq baxımından başdan ayağa dəyişir:
“Ancaq bu müsbət dəyişiklikləri müşahidə etmək üçün bir neçə məsləhətə əməl etmək lazımdır. Ramazanda qidalanmanıza diqqət edin. İftarda sağlam qidalar seçin, sahura qədər az-az yeyin, sahura mütləq qalxın, mütəmadi olaraq maye qəbul etməyi (xüsusilə su içməyi) unutmayın, mütləq siqaretdən uzaq durun və iftardan sonra gəzintiyə çıxın”.
Prof. Dr. Uludüz orucun sağlamlığa təsirlərini isə belə sıralayıb:
1.Bədəni toksinlərdən təmizləyir
2.Qan şəkərini tənzimləyir
3.Ürək-damar xəstəliklərindən qoruyur
4.İmmuniteti gücləndirir
5.Orqanizmdə iltihabı azaldır
6.Oruc bağırsaq mikrobiomuna yaxşı təsir edir
7.Artıq piylərdən qurtulmağa kömək edir
8.Beyni cavanlaşdırır
9.Hüceyrələri bərpa edir
Gül