Hər gün istər çiy, istər suda bişmiş, istərsə də salatlarda bir ədəd çuğundur yeməyin orqanizm üçün saysız faydaları vardır.
Medicina.az nəyə görə hər gün çuğundur yeməyin gərəkliliyini araşdırıb.
- Ürək-damar xəstəliklərinin yaranmasının qarşısını alır – çuğundurda B9 vitamini var
- Bağırsaqları təbii təmizləyir, qəbizliyə qarşıdır – çuğundurda çox miqdar lif var, bağırsaq divarlarını yumşaq, təbii təmizləyir. şlak və toksinləri atır
- Bədəndə daxili iltihabi prosesləri söndürür
- Yüksək təzyiqi salır – damarları tonusda saxlayır, qan dövranını tənzimləyir, tromb əmələ gəlməsinə qarşıdır
- Kişilərdə potensiyanı bərpa edir – çünki çanaq orqanlarına qan dövranını yaxşılaşdırır
- Antioksidant təsir edir, xərçəngə qarşıdır
- Sərbəst radikalları zərərsizləşdirir
- Dəmir və yodla zəngindir – qanazlığında yeyilir, hemoqlobini artırır
- Zob, qalxanvari vəz xəstəliklərində
- Bədəndə artıq piy, yağ toplanmasının qarşısını alır