Hər gün nahar vaxtı qəbul etdiyimiz qidalar ürək təzyiqinə necə təsir göstərir ?
Ən pis vərdişlərdən biri nahar vaxtı emal edilmiş ətdən (kolbasa, sosiska) buterbrod düzəldərək yeməkdir. Çünki bunların tərkibindəki duz qan təzyiqinə urək və ürək damar xəstəliklərin inkşafına təkan verir.
“Medicina” xəbər verir ki, bu kimi ərzaqların 65 % -i Atlantik okean suyundan daha duzludur. Bu duz da qan təzyiqini yüksəldir. Qan təzyiqinin yüksək olması insult və ürək xəstəliklərinə gətirib çıxardır.
Ona görə də rasionda belə məhsulların qəbulunu azaltmaq lazımdır. Böyüklər orta hesabla gün ərzində 6 q duz yemək məsləhətdir. Qan təzyiqinin aşaqı salınması üçün balqabaq, ispanaq qəbulu məsləhətdir.
Günay