Demək olar ki, əlçatan olmasına baxmayaraq istifadədən kənarda qalan günəbaxan kökləri çox faydalıdır.
Belə ki, mədə turşuluğunu azaltmaq üçün mükəmməl bir təsiri olmaqla yanaşı, həm də orqanizmdə olan duzları təmizləmək kimi mükəmməl bir xassəyə malikdir.
Mədə turşuluğu üçün 1 stəkan günəbaxan kökünün dəmləməsi bəs edir ki, ağrıları aradan qaldırsın.
Payızda günəbaxan yığılan zaman kökləri də yığılır. Yuyulur və daha sonra qurudulur. İl ərzində bu köklərdən yararlana bilərsiniz.
Bunun üçün 2 orta xörək qaşığı günəbaxan kökü 3 stəkan suda 5 dəq qaynadılır, süzülür və suyu gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 stəkan içilir.
Bu dəmləmə mütəmadi qəbul edilərsə saydığımız problemlərin yavaş-yavaş aradan qalxacağını müşahidə edərik.
Heç bir əks təsiri yoxdur.