Feyxoa mövsümündə qışa faydalı, yodla, minerallarla zəngin feyxoa mürəbbəsi hazırlamağın tam zamanıdır.
Medicina. az bir qədər fərqli resepti təqdim edir:
500 qr feyxoa
250 qr şəkər tozu
500 ml qaynar su
2 ç.q konyak
Hazırlanması:
Əvvəlcə feyxoanı yuyub, qabıqlarını nazik soyun, amma atmayın. Feyxoaları çox soyuq suya qoyun
Kiçik qabda 1 stəkan su alıb, şəkər tozunu tökün. Odun üzərində karamel olana kimi qarışdırın.
Ayrı iri qazanda qaynar suya feyxoa qabıqlarını və şəkərli şərbəti qatıb, qaynar hala salın və 8 dəqiqə bişirin.
Sonra süzün.
Bu siropa təmizlənmiş feyxoaları əlavə edib,30 dəqiqə bişirin. Sona yaxın konyak əlavə edin.
Soyudub banlaya yığıb ağzını qapaqla möhkəm bağlaya bilərsiz