Mədə turşuluğu çox olduqda, mədədə iltihabda və həzm pozuntusunda yanğı, qıcqırma, qida qalıqlarının qida borusundan ağız boşluğuna kimi geri qayıtması halları çoxunuza tanışdır.
Bəs el arasında " izjoqa” deyilən mədə yanğısını tez söndürmək üçün hansı vasitələrdən, qidalardan əlüstü istifadə etmək olar.
Medicina.az mədədə yanğını effektiv azaldan qidaların siyahısını təqdim edir:
1.Alma püresi
2.Mixək və ya mixəkli açıq çay
3.Banan
4. Limonlu su
5. Təbii bal
6.Bir tikə ət
7.Ananas
8. Günəbaxan tumu
9.Çərəz – badam, fındıq
10.Zəncəfil
Bütün bu məhsullar turşuluğu söndürür, turşuluğu həzmə yönəldir, qıcıqlanmanı aradan qaldırır, mədə divarımı qoruyur.