Elə ət növləri var ki, mədəaltı vəzi üçün zərərlidir.
Medicina.az xəbər verir ki, istənilən ətin hər hansı orqana zərərini qiymətləndirəndə onda olan yağların miqdarı, tutumu nəzərə alınır.
Əgər çox yağlı ət üstəlik yağda qızardılırsa, onda turş yağlar alınır, bu isə qaraciyər, mədəaltı vəz üçün xüsusilə təhlükəlidir.
Bu barədə qastroentoloq, hepatoloq Sergey Vyalov bildirib.
"Ola bilər, kimisə bu məlumat təəccübləndirsin, dietik hind quşu əti və toyuq əti quzu ətindən 22% daha yağlıdır.
Qoyun əti isə 16% yağ daşıyır.
Rekord yağ donuz ətindədir.
Ona görə qızarmış toyuq əti mədəaltı vəz üçün təhlükəlidir, nəinki quzu əti.
Eləcə də qaraciyər üçün vacib olan heyvani zülal qoyun ətində çoxdur"
Aygün Musayeva