Bağırsaqdakı faydalı bakteriyaları qidalandırmaq üçün biz də normal qidalanmalıyıq. Əgər onlar ac qalsa, bağırsaq mikroflorası pozulur və burdan da səhhətdə problemlər yaşanır.
Medicina.az prebiotik və probiotik təsirli təbii qidaları təqdim edir:
- Alma – pektin təbii lifdir. Nazik bağırsaqda həll olmur, ona görə bağırsaqdakı bakteriyalara yetir. Gündə bir ədəd yaşıl alma yeyin
- Banan – 7% sutkalıq doza lif tərkiblidir
- Çia toxumları - 2 qaşıq toxumda sutkalıq tələbatın 40% qədər lif var. Qanda şəkəri tənzimləyir.
- Yulaf – bağırsaqda problemi olanlar səhər yulaf yeməyə başlasın.
- Soğan – zərərli bakteriya və göbələyi məhv edir
- Sarımsaq – qanda şəkəri, xolesterini salır, təbii antioksidantdır.
- Nut – noxud – fol turşusu və dəmirlə zəngindir
- Qulançar – sparja – bağırsaqlar, qaraciyər, qan üçün vacibdir. Hələ də bunlar menyunuzda yoxdursa, gündə birini rasiona daxil edin.