Makaron zülal tərkibi ilə süd və əti də əvəz edəcək qədər faydalı qidadır. Lakin onun yeyilməsində çox səhvlərə yol verilir.
Medicina.az xəbər verir ki, həkim dietoloq Mariyat Muxina makaronla yağlı sousların istifadəsini məslhət görmür.
“Lakin həmişə yeni bişmiş makaron yemək lazımdır. Dünəndən qalma soyumuş makaronu qızdırın yemək olmaz. Xüsusən mikrodalğalı sobada qızdırıldıqda, unda olan karbohidrat nişasta bərkiyir, həzm sistemi bu qidanı həzm edə bilmir.
Yenidən qızdırdıqda, elektronlar ayrılır, makaronda sərbəst radikallar əmələ gəlir. Sərbəst radikalla risə hüceyrələrdə bəd mutasiyalar əmələ gətirir. Ona görə makaronu bişirən kimi yeyin. Soyuducuda saxlamayın”.