Yəqin ki, limonun bir çox xəstəliklərdə müalicəvi xüsusiyyətə malik olıduğunu bilirsiniz. Amma dondurulmuş limonun daha faydalı olduğunu da bilməyiniz lazımdır.
Limonu adətən qabığına görə dondururlar. Dondurulduqdan sonra limonun qabığı daha yumşaq və istifadə üçün yararlı olur.
Bir çox digər başqa meyvələrdə olduğu kimi limonun qabığında qanda olan xolesterolun miqdarını tənzimləyən, immun sistemi gücləndirən bir çox faydalı maddələr mövcuddur. Onun tərkibində həm də mikrobəleyhinə, göbələkəleyhinə maddələr də mövcuddur.
Medicina.az xəbər verir ki, mütəmadi olaraq dondurulmuş limondan istifadə etmək orqanizmdə bir sıra müsbət dəyişikliklərə səbəb olur. Onlar
aşağıdakılardır:
•İnsult riskini azaldır
•Xərçəngin proflaktikasını təmin edir
•İmmun sistemi gücləndirir
•İltihabın müalicəsi və proflaktikasında istifadə edilir
•Bakteriya əleyhinə effekt verir
•Astmanın simptomlarını azaldır
•Depressiya və təlaş hissi ilə mübarizə aparır
•Böyrəkləri və qaraciyəri təmizləyir
Araşdırmalar göstərir ki, limon qabığı kimyaterapiya və şüa terapiyası ilə yanaşı tətbiq edildikdə xərçəngin 10-dan artıq müxtəlif növü ilə mübarizədə yaxşı effekt verir.
Sadəcə olaraq donmuş limonu qabığı ilə birlikdə smuziyə əlavə edin. Beləliklə də müalicəvi və proflaktik içki əldə etmiş olacaqsınız.
Limon buzu hazırlamaq qaydası
1.Limonu soyuq su ilə yuyaraq qurudun
2.Dezinfeksiya olunması üçün 1 dəqiqə müddətində alma sirkəsində saxlayın
3.Daha sonra 12 saat müddətində dondurucuda saxlayın
4.Səhər donmuş limonu qabığı, ləti və tumları da daxil olmaqla sürtkəcdən keçirin.
5.Alınan kütləni buz qabına yerləşdirərək yenidən dondurucuya qoyun. Daha sonra istifadə edə bilərsiniz.
Arzu
Medicina.az