Koreyasayağı kök prostatit və prostat xərçənginin qarşısını ala bilir.
“Medicina” xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın dövlət qurumu Rospotrebnadzoru bildirib. Biotexnoloq Yuliya Çexoninanın sözlərinə görə, kökdə olan karotinoidlər antioksidant rolu oynayır.
O hüceyrələri zədələnməkdən və immun sistemi qoruyur, bu da defenerativ və onkoloji xəstəliklərdən qorunma deməkdir.
Bu qida xüsusən kişilərə faydalıdır.
Belə salatda A vitamini, E vitamini qorunub saxlanır.
Salata vurulan bitki yağı da qidalı maddələri tez mənimsəyir.
Hazır kök salatında 2 qida əlavəsi E202 və E211 olur. Yol verilən miqdarda onlar zərərsizdir. Sadəcə ona E110 rəngləyici vurulmamalıdır, Çünki o yeməyə qırmızı rəng verir.
Nəzərə alın ki, qastrit, pankreatitdə bu salat olmaz”.
Aygün Musayeva