Giləmeyvələrdən qarpızın yeyilməsinə çox az zaman qalıb.
Medicina.az xəbər verir ki, sağlamlıq cəhətdən faydalı olan qarpızdan diabet və qanlarında potasium çox olan xəstələrdən başqa hər kəs istifadə edə bilər. Amma çox istifadəsi zamanı bəzi problemlərlə üzləşmək mümkündür.
Bəs çox yeyilən zaman hansı zərərlərini görə bilərik?
Belə ki, uşaqlar çox yediyi zaman dərilərində qızarmalar yarana bilər.
Həddindən çox yemək həzmsizlik, şişkinlik, qaz və bulantıya yol aça bilər.
Tərkibindəki şəkər miqdarının çoxluğu ilə bağlı olaraq diabet xəstələrinə qarpızı çox yemək tövsiyə edilmir.
Qanda potasium miqdarını artırdığı üçün əzələ problemlərinə yol aça bilər. Bu səbəbdən qanlarında potasium çox çıxan xəstələrə qarpızı çox yemək məsləhət edilmir.
Şəhanə Quliyeva