Hamının sevimlisi kartof beyinə, ürəyə təsir edir. O, hətta təzyiqi qaldıra da bilər.
"Medicina" xəbər verir ki, kartofun 4 üslubda bişirilib yeyilməsi daha çox risklidir.
Alimlər müxtəlif tədqiqatlarda suda bişmə, püre, qızartma kartofun hipertoniyaya təsirini araşdırıb.
Müəyyən olunub ki, həftədə 2 porsdan çox kartof yemək kişi və qadınlarda təzyiq riskini artırır.
Daha çox kartof yeyənlərdə təzyiq xəstəliyi olur.
Kartof püresi və fri təzyiqə ən çox təsir edən üsuldur.
Həkimlər tövsiyə edir ki, kartofu suda qabıqlı bişirib, bütov halda, yanında nişastalı olmayan hansısa tərəvəzlə növbələyib yeməyi tövsiyə edir.
Aygün Musayeva