Uroloq, onkoloq Mark Qadzian rasiondan 3 təhlükəli qidanı tamam çıxarmağı tövsiyə edib.
"Medicina" xəbər verir ki, profilaktik antixərçəng qidalanmasında bu 3 qida olmamalıdıır: yağlı ət, trans yağ, kolbasa-sosis.
Yağlı, qırmızı ət həftədə 2 dəfəyə qədər azaldılmalıdır, çünki onda kanserogen çoxdur.
Eləcə də hisə verilmiş hazır qidalarda: sosis, bekon,kolbasa,ət, balıqda nitritlər var.
Süni dadlandırıcı və rəngləndirici olan istənilən qidalar menyudan çıxmalıdır.
"Karotinli meyvə, tərəvəz- balqabaq, kök, pomidor, eləcə də C vitamini ilə zəngin qidalar - kələm, brokkoli, kivi, limon, qreypfrut yeyilməlidir.
Sidik kisəsi xərçənginin birinci səbəbi siqaretdir.
95% pasiyentim xroniki siqaret çəkən olub. Siqaret tüstüsündə 7000 kimyəvi birləşmə var və onların 93-ü kanserogendir".
Aygün Musayeva