Kababı düzgün bişirmədikdə mədədəm tutmuş ürəyə kimi zərərli olar. Kababda əsas şərt basdırma edilməsidir.
“Medicina” xəbər verir ki, bütün marinadlar sağlamlıq üçün eyni dərəcədə faydalı deyil. Onların bəzilərində qızardılmış zaman zərərli maddələrin əmələ gəlməsinə kömək edən maddələr ola bilər.
Nar şirəsi vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir. Bu, ət liflərini yumşaltmağa kömək edir, əti yumşaq və şirəli edir. Bundan əlavə, ətin nar, ananas və ya sitrus kimi təbii şirələrdə basdırma olunması açıq odda qril zamanı zərərli polisiklik aromatik karbohidrogenlərin əmələ gəlməsini ləngidir.
Nar marinadının resepti
Tərkibi
Ət - 1,5 kq
Nar şirəsi - 300 ml
soğan - 3 əd.
Sarımsaq - 3 diş
Duz və bibər - dadmaq
Əti doğrayın. Soğanı və sarımsağı doğrayın. Əti soğan, sarımsaq, duz və istiot ilə qarışdırın. Nar suyunu qarışığın üzərinə tökün ki, ətin üzünü tamamilə örtün. Soyuducuda ən azı 4 saat buraxın.
Şəkər və konservantlar əlavə edilmədən yalnız təzə sıxılmış nar şirəsindən istifadə edin. Marinada sirkə əlavə etməyin, çünki bu, əti sərt edə bilər. Ətin üzərində yanmış hissə əmələ gəlməməlidir.
Aygün Musayeva