İsti araq və istənilən spirtli içkidən imtina etməj lazımdır.
“Medicina” xəbər verir ki, qastroenteroloq Rüstəm Sadıkov alkoqolun temperaturunun sərxoşluğun sürətinə təsir etdiyini bildirib.
“Arağın hərarəti qana sovrulması prosesinə birbaşa təsir edir. Soyuq içkinin mədədə sovrulması daha asta və tədricən baş verir.
İçkinin sovrulması və insanı sərxoş etmə sürətinə digər təsirlər də var:
- Alkoqolun növü
- Mədədə yeməyin miqdarı və növü
- Maddələr mübadiləsi
- Qaraciyərin vəziyyəti
Əgər insan dərhal sərxoş olursa, o, ilıq və isti içki qətiyyən içməməlidir.
Eləcə də sərxoşluğun dərəcəsinə içkinin keyfiyyəti və miqdarı təsir edir”.
Aygün Musayeva