Hippokrat içkisi Yunanıstanda çox məşhurdur.
İki portağal və ya limon dilimləri 2 stəkan qırmızı şərab tökün, 2 ədəd mixək, 1 çay qaşığı bal və bir çimdik darçın əlavə edin. İçkini qaynar hala gətirin və isti halda qəbul edin.
Sitrus çayı
Sitrus çayı çox sağlıqlıdır. 1 litr qaynar suya bir portağalın (limon, qreypfrut və ya mandarin) meyvəsini, çay yarpaqları və bal əlavə edin. Çayı dərhal içmək lazımdır - 2-3 saatdan sonra içki acı olacaq.
Cökəyarpağı çayı
Ballı, ətirli içkinin tərkibində efir yağları, flavonoidlər və askorbin turşusu var. çaynikə bir və ya iki yemək qaşığı cökə yarpağı atın. 6-7 dəqiqə dəmlədikdən sonra, nanə və ya darçın çubuqları əlavə edin.
Çaytikanı çayı
Çaytikanı ağacının meyvələri içkiyə açıq turş dadı verir. Giləmeyvə mineral və vitaminlərlə zəngindir. Bəlkə də ən vacib xüsusiyyəti xəstənin gücünün bərpası, hemoglobin səviyyəsinin artması, habelə bədən tonusunun artmasıdır.
150 qr giləmeyvə doğrayın. Giləmeyvə kütləsini bir çaynikə köçürün, istəsəniz, 2 çay qaşığı əlavə edə bilərsiniz. 0,5 litr su tökün. Qaynar su tökün və 10-15 dəqiqə dəmləyin. İçki ətirli balla isti halda içilir.