Hansı özəl klinikaya etibar edirsiz? - SORĞU

Hər gün sarımsağı bişirib yeyin – Həkim

  • 2025.01.24 18:45
  • 360 Baxış
Hər gün sarımsağı bişirib yeyin  – Həkim


Sarımsaq yemək hər baxımdan faydalıdır. Amma həkimlər sarımsağı qaynadıb və ya bişirib yeməyi daha faydalı hesab edir.


“Medicina” məlumatına görə, həkim Vladimir İvanov bildirib ki, bişmiş sarımsaq öz qiymətli xüsusiyyətlərinə görə təzə sarımsağı geridə qoyur.


“Bişirdikdə, xüsusən sobada nsarımsağın tərkibində mədənin selikli qişasını qıcıqlandıran birləşmələr məhv olur.

Sarımsaq yüksək turşuluq və ya mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar üçün zərərli ola bilər.


İstilik müalicəsi sarımsağın tərkibindəki vitamin və mineralları məhv etmir.

Qaynadılmış sarımsaq həmçinin hüceyrələri zədələnmədən qoruyan və qocalma prosesini ləngidən antioksidanların əhəmiyyətli bir hissəsini saxlayır".

Bundan əlavə, həkim hesab edir ki, qaynadılmış sarımsağın müntəzəm istifadəsi xolesterinin səviyyəsini azaltmağa və qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək edir.


İvanov xəbərdarlıq edib ki, əgər qaraciyər və ya böyrək xəstəliyiniz varsa, qaynadılmış sarımsağı qəbul etməzdən əvvəl həkimə müraciət etməlisiniz.
Sarımsağın tərkibində olan efir yağları və allisin mədə-bağırsaq traktının, öd yollarının və sidik yollarının selikli qişalarını qıcıqlandırır. Onu istifadə edərkən, bu orqanların xroniki patologiyalarını artıra bilərsiz”.


Aygün Musayeva