İnsan heç olmasa həftədə 3 dəfə balqabaq yeməlidir.
Bakupost.az xəbər verir ki, professor Olqa Şaranova qışda immuniteti möhkəmlətmək üçün 3 vacib qidanı açıqlayıb.
“100 qram balqabaqda günlük karotin normasının 2 misli var.
A vitamini hüceyrələrin bölünməsinə cavab verir, ona görə qışda vacibdir.
Bu vitamin bədənin tonusunu artırır, xüsusən yaşlı insanları qoruyur.
Balqabağı səhər və axşam yeyə sıyıq halında yeyə bilərsiz.
Eləcə də çuğundurlu şorba və ya salat qanı normada saxlayır, maddələr mübadiləsini tənzimləyir.
Bağırsaqları da təmizləyir.
Qışda böyürtkən, itburnu, moruq çayı, kampotu, mürəbbəsi vacibdir.
Bu 3 qida hər gün masanızda olsa, uşaqdan tutmuş böyüyə kimi sağlam olar.
Balqabaq tumlarını qovurub yeməyi də unutmayın.
Aygün Musayeva