Makaronlar sağlam pəhrizin tərkibində ola bilər. Bir şərtlə ki, makaron bərk buğda növündən olsun.
“Medicina” xəbər verir ki, dietoloq Uitni Linzenmeyer faydalı pasta və makarondan qaçmamağı tövsiyə edib.
“Makaron məmulatları yüngül karbohidrat mənbəyidir. Hətta qara un və tam taxıldan olan makaronu da gündə yemək olmaz.
Makaron ət əlavəsi ilə əsas qida ola bilər. Sadəcə, italyanlar kimi böyük dərin boşqabda yox, sadə pay olmalıdır.
Bir dəfəlik norma 100 qramdır. Onu yağsız zülal – toyuq filesi və balıqla birgə vermək olar. Həftədə 2 dəfə yemək olar.
Makaronu düzgün bişirmək lazımdır. Keyfiyyətli makaron heç də bahalı olan deyil”.
Aygün Musayeva