Dadlı və faydalı qarpız yay mövsümünün vazkeçilməzidir. Lakin əsasən sudan ibarət olan qarpızı da müəyyən miqdardan çox yemək olmaz.
Medicina.az xəbər verir ki, rusiyalı həkimlərin fikrincə, böyüklər gün ərzində 500 qr-a qədər qarpız yeyə bilərlər. Bu miqdar sağlam insanlar üçün nəzərdə tutulub. Məsələn, şəkər xəstələri bundan 2 dəfə az və yalnız əsas qida qəbulundan sonra yeyə bilərlər.
“Qarpız şəkərlə zəngindir – 100 qr qarpızda 5-10 qr şəkər var. Bu səbəbdən qarpızın çoxlu miqdarda istehlakı mədəaltı vəzini ciddi şəkildə yükləyir və həmçinin artıq çəkiyə səbəb ola bilər”, - alimlər bildirir.