Gavalının bol və ucuz olduğu vaxtda qış üçün ondan təbii, faydalı marmelad hazırlaya bilərsiz.
1 kq gavalı
400 qr şəkər tozu
1 ədəd limon
Hazırlanması:
Gavalıların tumu çıxarılıb, ətçəkəndən keçirilir. Şəkər tozu ilə qarışdırın. Alınmış kütlə qazanda zəif odda 30 dəqiqə daim qarışdırılmaqla bişirilir, çalışın dibinə yapışmasın.
Gavalı kütləsi əvvəlki miqdarının 1/3 qədər azalmalıdır.
Sona yaxın püreyə bir limonu qabıqlı halda sürtgəcdən keçirib qatın və daha 5 dəqiqə bişirin.
Bir qədər soyudub süzgəcdən keçirin və silikon formaya və ya soba üçün formaya perqament sərib ona yayaraq sobada 100 dərəcədə 2-3 saat qurudun.
Sobanın qapağını açıb bir qədər orda soyudun, sonra tam soyudub, hətta 20 dəqiqə soyuducuda saxlayıb sonra marmelad kimi doğrayın.
Üzərinə şəkər kirşanı səpin